tirsdag 13. september 2011

Improvisert restemiddag

Selv om en planlegger nøye for en uke hva en skal ha til middag så hender det jo innimellom at planene sklir litt ut. Det kan jo hende en har mye igjen av noe en laget i helga. Det er jo alltid greit å få brukt opp rester, så da gjelder det å bruke fantasien på det en har tilgjengelig i kjøleskapet.


Kremet pastasalat med laks og pesto


Dette høres kanskje avansert ut, men det er veldig lettvint.
Jeg hadde rester av en pastasalat, men den fristet ikke så mye slik den var.

Derfor laget jeg en dressing av:

1/2 beger kesam orginal
1/4 pk majones
2 ss søt sennep
salt og pepper

Det som er viktigst her er å smake helt til du selv er fornøyd med smaken. Er den for sur tar du mer søt sennep i. Er den for søt tar du litt mer kesam og eventuelt salt i. Så blandet jeg dressingen godt sammen med pastasalaten.

I tillegg skar jeg laksen i biter. Freste 1 lite revet fedd hvitløk, litt olje og 2 ts grønn pesto i en panne og stekte laksen lett i dette. Fisken trenger ikke mer enn et par minutter på hver side. Bland laksen lett sammen med salaten. Ta med restene av pesto, hvitløk og olje som ligger i panna.

Server med cherrytomater og godt brød.


Et lite tips til slutt:
"Den største synden en kan gjøre når en lager mat 
er å ikke smake på maten før servering!"







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar