lørdag 12. november 2011

Chorizo - en ny favoritt



Prøvde ut en ny rett i dag. Det ble suksess. Chorizo er og blir en favoritt.


Chorizo m. poteter, hvitløk og tomater
(3-4 personer)

800g små poteter
1 dl olivenolje
 250g chorizopølse i skiver 
(Taga, fersk type - fås på Rema bla.)
4 fedd hvitløk, finhakket
2  store tomater
2 rødløk
2 ss finhakket frisk basilikum
1 pk fetaost 
(gjerne m. smak)
salt og pepper

Vask potetene og kok dem såvidt møre. Dersom du ikke har små poteter kan du bruke vanlige og lage båter. Ha så potetene over i en ildfast form sammen med olivenolje og stek potetene på 200grader, vend dem underveis. Når potetene har fått en gylden farge, tilsettes chorizo som du først steker raskt i en stekepanne. Fres hvitløken i litt olje, ha i rødløk. Fres alt i et par minutter. Dersom du steker løken i samme panne som du stekte chorizoen vil du få ekstra god smak på løken. La potetene og chorizoen stå et par, tre minutter i ovnen før du tar formen ut og tilsetter de øvrige ingrediensene. Smak til med salt og pepper og retten er klar for servering. Server gjerne med oliven til.


Denne retten kan også godt brukes som tilbehør til feks. grillmat.
 Eller som en naturlig del av et tapasbord.




Utgangspunktet til oppskriften fant jeg i heftet "Spennende oppskrifter" til produsenten TAGA.
Den finnes også på nett. På nettsiden deres finnes det også mange andre spennede oppskrifter.

http://www.taga.no/2011/05/02/chorizo-med-poteter-hvitløk-og-kapers-2/




<script type="text/javascript" src="http://blogglisten.no/c.js?id=33918"></script>

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar