onsdag 18. april 2012

Fiskesuppe med torsk og reker




I forrige uke var på kurset "Fiskesprell" for mat & helse lærere i grunnskolen. Der laget vi utrolig mye god sjømat, og jeg har nå et stort utvalg kjempegode oppskrifter å velge mellom.

Dette er en suppe som er utrolig lett å like og fort gjort å lage. Anbefales på det varmeste! 
Dattera mi på 2 år spiste som bare det.



Fiskesuppe med torsk og reker

Dette trenger du til 4 porsjoner:

300g fiskefilet, feks. torsk eller sei
200g rensede reker
2 middels store poteter i terninger
1 grovhakket løk
1 stor gulrot, i fine strimler
1 ss olje
5 dl vann + 1 fiskebuljongterning
2 dl matfløte
salt, pepper
hakket dill eller gressløk



Slik gjør du:
Surr potetene i olje sammen med løk og gulrot, i 2-3 minutter. Hell på vann med buljongterning og la suppen koke i ca. 15 minutter til potetene er møre. Skjør fisken i terninger og la dem trekke i suppen i 3-4 minutter. Tilsett reker og fløte, smak til med salt og pepper og server suppen rykende varm med et grønt dryss. Server brød ved siden av.






Oppskriften er hentet fra:


- her er det også mange andre kjempegode fiskeoppskrifter


Enda flere gode fiskeoppskifter finner du her:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar