torsdag 4. oktober 2012

Høstpai



Pai er i grunnen veldig genial middagsmat. Du kan ha i den omtrent akkurat hva du måtte ønske, og kan få brukt opp rester av forskjellig i kjøleskapet. Skinke, kylling eller røykt laks og grønnsaker er det som oftest går igjen hos meg. Her har dere oppskriften på en litt høstlig variant med sopp, brokkoli og bacon. 


HØSTPAI

Bunn:
200g hvetemel
150g margarin
2 ss vann

- bland i en hurtigmikser eller smuldre for hånd
- trykk deigen ut i en paiform og stikk huller med en gaffel
- forstek i ca. 15 min på 200 grader

Imens kan du gjøre klar fyllet:
1/2 brokkolibunt
150 g bacon
100 g kantareller 
(hermetiske går helt fint!)
5-6 egg
1,5 dl rømme 
1 dl melk
salt og pepper

Skyll og del brokkolien i passe store buketter. Klipp bacon i små biter. Ha egg, rømme, melk, salt og pepper i et litermål el.l. og bland med stavmikser. Fordel brokkoli og sopp utover på paibunnen når den er ferdig stekt. Krydre litt med salt og pepper. Hell over eggeblandingen. Strø over bacon til slutt.

Stek i 25 min. på 200 grader

La gjerne paien stå å få feste seg litt i 5-10 min. før servering.

Server med salat og brød.


Ønsker du en magrere variant kan du erstatte ca. halvparten av margarinet i paibunnen med cottage cheese og du kan bruke kesam i stedet for rømme sammen med eggene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar