fredag 11. oktober 2013

Blomkålsuppe toppet med røykt ørret


Jeg syns alltid det er så deilig med suppe på høsten. Blomkålsuppe er ekstra godt når en får tak i gode norske blomkål. Topp det hele med røykt ørret og hvitløksbrød som tilbehør så har du et deilig måltid. Lenger nede finner du oppskrift på min blomkålsuppe. 

Her har vi en innholdsrik helg i vente med teater (Karius og baktus med hele familien:), bursdag og dåp. 

Ønsker deg og dine en riktig god helg!



 Blomkålsuppe
5-6 pers.

Du trenger:

2 blomkål
5 dl grønnsaksbuljong
5 dl lettmelk
100 g smør
100 g mel
3 ts salt
1 dl fløte

Røykt ørret skåret i små biter



Rens, skyll og kok blomkålene i en gryte. Ta vare på kraften til å spe suppen med. Ta til sides det ene blomkålet når akkurat er kokt lett mørt.

Smelt smør. Ha i mel. Rør til jevn "grøt". Spe med melk, rør godt så det ikke klumper eller svir seg. Spe videre med grønnsaksbuljong (av 1 grønnsaksbuljongterning + 5 dl av kraften fra blomkålene) til ønsket konsistens. Ha i det ene blomkålet og kjør glatt med stavmikser. Kok i 10-15 min til. Smak til med salt og fløte til slutt.



3 kommentarer:

  1. Å dette høres veldig godt ut:-) heldig din familie med deg bak grytene♥

    SvarSlett
  2. Å dette høres veldig godt ut:-) heldig din familie med deg bak grytene♥

    SvarSlett
  3. Ser kjempe godt ut:-) I dag skal vi ha grønnsakssuppe! Høst= Suppe:-)

    SvarSlett